Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla.  Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

Liv, lust och läge blir livskvalitet i Hjärtat av Bohuslän!


Uddevalla kommun driver sedan december 2011 boende för ensamkommande flyktingpojkar 16-18 år. Med anledning av att verksamheten utökas söker kommunen ytterligare ett antal boendehandledare.

Asylboendet, Edingen, Annexet och utslusslägenheter

Boendena är heldygnsboenden, s.k. HVB, med uppgift att introducera, integrera och ge ungdomarna förutsättningar att klara sig själva i samhället. En del av ungdomarna befinner sig i asylprocess medan andra fått permanent uppehållstillstånd i Sverige. Därtill bor ett antal ungdomar i utslusslägenheter med boendestöd.

Arbetsuppgifter Målet med både asyl och PUT-boendet är att ge ungdomarna en trygg, meningsfull och lärorik tid oavsett asylutredningens resultat. Ungdomarna skall erbjudas ett boende med vuxenstöd i en trygg och hemlik miljö som främjar självständighet och integration i samhället.

Du ska arbeta för att ungdomarna ska kunna komma in i det svenska samhället på ett bra sätt. Du kommer att samverka med god man och med särskild förordnad vårdnadshavare i arbetet med den unge. Ungdomen börjar skolan så snart som möjligt efter sin ankomst och även skolpersonal är viktiga samverkanspartners för personal i boendena. Ungdomarna får lära sig att ta ansvar för det dagliga livet som t.ex. att städa, laga mat, tvätta, sköta sin hälsa och göra andra saker som hör till att klara ett självständigt liv.

En av tjänsterna är en dagtidstjänst som kommer att ha fokus på att lära ungdomarna hushållsekonomi, näringslära, inköp och matlagning.

En annan viktig del i arbetet är att uppmuntra ungdomarna till en aktiv fritid.

Boendepersonalen har ett salutogent förhållningssätt, som inte fokuserar på problemen, utan syftar till lösningar framåt. Detta innebär att man fokuserar på det friska och positiva och det som främjar självkänsla, motståndskraft och hälsa.

Arbetet är inriktat mot att stärka ungdomarnas förmåga till självständighet på så sätt att tiden på gruppboendet blir så kort som möjligt, dvs. så snart det är möjligt skall den unge slussas ut i allt mer självständigt boende.

 Kvalifikationer Vi önskar en bred spridning när det gäller kvalifikationer och kompetenser i arbetsgruppen. För samtliga tjänster gäller att vi gärna ser sökande med samhällsvetenskaplig, beteendevetenskaplig, pedagogisk eller social utbildningsbakgrund på högskolenivå, alternativt KY-utbildning. Arbetsuppgifterna ställer stora krav på självständighet, integritet och kräver både social mognad och social kompetens samt god samarbetsförmåga. Tidigare erfarenhet av arbete på institution är meriterande. Stor vikt fästs vid personlig lämplighet.

Villkor Goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift. Datavana. Erfarenhet av arbete på institution eller annat boende liksom arbete med ungdomar. Körkort för bil är ett krav.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 8
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2014/469
Kontakt
  • Heidi Rasmussen, enhetschef, 0522-69 67 34
  • Stefan Johansson, boendehandledare, 0522-69 76 70
Facklig företrädare
  • Marita Birgersson, Vision, 0522-696000
Publicerat 2014-10-14
Sista ansökningsdag 2014-11-09

Tillbaka till lediga jobb