Uddevalla kommun, Samhällsbyggnadsförvaltningen

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.


I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.


Liv, lust och läge blir livskvalitet i Hjärtat av Bohuslän!

Beskrivning
Måltidsservice ansvarar för maten i förskolor, skolor o kök inom äldreomsorgen som drivs i kommunens regi. Måltidsservice har ca 160 medarbetare fördelade på ca 55 kök.

I varje tillagningskök finns en ansvarig kock eller kökschef som arbetar tillsammans med måltidsbiträden beroende på kökets storlek. Antal portioner som lagas i de olika köken varierar mellan 20 och 2500 per dag.

Måltidsservice strävar efter att laga så mycket mat som möjligt från grunden och vårt främsta mål är att maten ska smaka gott och vara näringsriktig. En annan viktig uppgift är att grundlägga bra matvanor och att måltiden ska ge möjlighet till en stunds avkoppling.

Äsperödsköket är Uddevallas centralkök. Arbetsplatsen har 1 kökschef 4 kockar och 9 måltidsbiträden. Äsperödsköket lagar ca 2500 portioner per dag, både till skola och äldreboende.

 

Arbetsuppgifter
Tillsammans med köksmästaren planerar ni det dagliga arbetet och leder och fördelar arbetsuppgifterna i köket. Du är köksmästaren förlängda arm i köket och är med och driver utvecklingen av menyn framåt. Tillsammans med köksmästaren skapa ett tryggt och välmående arbetslag. När köksmästaren har semester eller annan ledighet utför du köksmästaren arbetsuppgifter. Sedvanliga kockuppgifter så som tillagning och efterarbete av måltider. 

Kvalifikationer
Vi söker dig med gymnasieutbildning inom storhushåll eller restaurang och minst tre års erfarenhet av en ledande roll på ett större kök. Du har goda kunskaper om specialkoster, livsmedelshygien, näringslära och egenkontroll . Vi vill att du har god datorvana, god kunskap om budget uppföljning och att du behärskar det svenska språket i tal och skrift. Körkort B.  

Det är meriterande om du har erfarenhet från ett serviceyrke eller yrke med mycket kundkontakt samt kunskap av kostdataprogram.

Förutom utbildning och erfarenhet söker vi dig som har stort engagemang för god, vällagad och hälsosam mat. Du är kreativ i allt som gäller mat/måltider, är öppen för nytänkande och har en positiv drivkraft inför att anta nya utmaningar inom professionen. Du har samarbetsförmåga, är initiativtagande och serviceinriktad.

 

Villkor
Kocktjänsten är heltid semestertjänst. 

Intervjuer kommer att ske under ansökningstiden

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/155
Kontakt
  • Jonas Jarsén, 0522-697579
Facklig företrädare
  • Kommunal, 010-4429437
Publicerat 2018-03-29
Sista ansökningsdag 2018-04-22

Terug naar vacatures